ARTIFEX MAGNUS
een studio voor de creatieve geest

Wie zijn wij 

 

Wij zijn een team van enthousiaste mensen die een passie delen op het gebied van beeldende kunst. Vanuit het glasbranden, airbrush-werken en straattekenen zijn wij steeds meer vanuit een gedeelde passie  en interesse in vaderlandse geschiedenis, terug naar de oorspronkelijke klassieke schilders -en tekenkunsten gegroeid.

Onze basis ligt te midden van een geschiedenis rijke omgeving waar de industrie zijn oorsprong heeft en het atelier kan voorzien van mooie producten die al ver terug gaan tot in de dagen dat de gouden eeuw zijn hoogtij vierde.

Artifex Magnus is een studio waar door middel van gemalen pigmenten en lijnolie, vervaardigd door de molen de Kat, verf word gemaakt en op het schildersdoek word aangebracht op het handgeweven ‘canefas’ uit het Zaanse wevershuis. De artistieke historische benadering van het zeventiende eeuwse schilderen word op deze manier zo dicht mogelijk opgezocht naar hoe het had moeten zijn geweest.

Het maken van eigen kwasten en penselen vanuit varkenshaar en veren. Het maken van eigen verf en vernissen, de eigen gespannen doeken geniet de voorkeur. Al deze vaardigheden kunnen worden uitgelicht in het atelier.

Tijdens demonstratiedagen bij historische evenementen kan u ongestoord ons aan het werk zien en eventuele vragen beantwoord krijgen. wie aanschuift kan de inkten zelf maken en op hand geschept papier ontdekken hoe deze werkt met het tekenen er mee.